Reviews

Conan 01, by Lin Carter, Robert E. Howard, L. Sprague de Camp

toniherrero's review against another edition

Go to review page

4.0

Cònan s'ha convertit, de la nit al dia, en un dels meus personatges de ficció preferits. Sabia del seu potencial gràcies a l'adaptació cinematogràfica i algun material dispers, però el que m'han transmès els relats de Robert E. Howard... Buf, com he xalat!

No coneixia els relats de Cònan i els he gaudit de valent. Concretament, «La Torre de L'Elefant» ha resultat ser un meravellós somni humit amb tots els elements que servidor necessita per passar-ho bé: misteri i fantasia, fetillers, alienígenes i una bona dosi de violència. Quin gran encert de Laertes el fet de recuperar-lo i reivindicar-lo com cal: amb un bon pròleg, una molt bona traducció i aquesta coberta tan atractiva i de gust exquisit.

Val a dir que el llibre és de 5, però malauradament l'edició no ho és. És una pena que la cura que es nota s'ha posat en elements com la coberta no s'hagi traslladat a la maquetació i la revisió del text. És cert que aquests detalls sovint passen inadvertits al lector, però en aquest cas, quan en trobes un rere l'altre, resulta difícil passar-ho per alt. I d'un temps ençà, per motius obvis, servidor s'hi fixa molt, així que m'ha dolgut profundament. En primer lloc, perquè aquest llibre —i en realitat cap— s'ho mereix i, en segon lloc, perquè Laertes sempre havia fet gala amb la seva col·lecció L'Arcà d'un rigor immaculat pel que fa al tracte dels textos clàssics. Esperem que hagi sigut una relliscada deguda a les presses per voler publicar el text.

En definitiva, servidor tornarà segur a llegir coses del cimeri. Confiem que Laertes ens torni a dur nou material, però mentrestant ja li he posat l'ull a un còmic que farà les meves delícies. I me'l compraré ben aviat. Per Crom!
More...