Reviews

Zodiac by Romina Russell

eslawter's review

Go to review page

4.0

I like this book. The first half was so fast paced and the second half kinda dragged on.

carpelibra's review against another edition

Go to review page

3.75

Vanaf het moment dat ik dit boek tegen kwam in boekbloggerland was ik al geïntrigeerd. In Het 13e Huis speelt astrologie namelijk een belangrijke rol en dat is iets wat me altijd al heeft gefascineerd. Hoe kunnen sterren en planeten die kilometers ver van de aarde afstaan invloed hebben op jou en je dagelijkse leven? Want vaak klopt het toch wel. Dan heb ik het niet over de populaire dagelijkse horoscopen in de krant, maar over de informatie op de betere websites op het web of in boeken. In dit verhaal worden ze ook nog op een heel andere manier gebruikt en er blijken dertien sterrenbeelden te bestaan? Oh dit boek gaat zeer speciaal worden!

Dat was het ook. Romina Russell heeft een heldere, beeldende en vooral pakkende schrijfstijl. Ik werd dan ook zo meegezogen in een groots avontuur vol spanning en actie waarin ik de jonge Rho ontmoette. Zij is plotseling verantwoordelijk voor miljoenen mensen en dient hen te leiden ten tijde van een van de grootste rampen die ooit heeft plaatsgevonden. Dit terwijl ze persoonlijk ook getroffen wordt.

Om het nog erger te maken lijkt zij de enige te zijn die ziet dat een verschrikkelijk kwaad zich opmaakt om het Zodiak stelsel te veroveren en is het aan haar om dit te stoppen. Gelukkig staat ze niet alleen en gaat samen met haar bondgenoten het gevecht aan! Ook al lijkt de verschrikking haar telkens een stap voor te zijn, Rho geeft niet op. Ondanks tegenslag na tegenslag vecht ze door. Voor haar vrienden. Haar volk en uiteindelijk voor haar wereld!

Rho vond ik dan ook een geweldig personage. Hoewel zo op momenten zeer naïef kan zijn, straalt ze ook een grote kracht uit. Een kracht die haar helpt om de wereld aan te kunnen, ook op de mindere momenten. Daarnaast doet ze me met haar doen en laten zo aan mijn zusje (toevallig ook een kreeft) denken! Zorgzaam en alles over hebben voor diegene die ze lief heeft. Behulpzaam en de vriendelijkheid zelve. Natuurlijk heeft ze ook haar mindere kantjes (Rho en niet mijn zusje, alhoewel.... ;) ), maar om dit boek samen met Rho te beleven was super! Ik snap dan ook volkomen dat maar liefst twee mannen voor de fantastische Rho kunnen vallen.

Leg Het 13e Huis vanwege deze zoveelste love triangle echter niet weg! Want hoewel aanwezig, is dit niet waar het verhaal zich op focust. Het blijft op de achtergrond. Bovendien zorgt de schrijfster ervoor dat het geen cliché wordt, laat ze het op een natuurlijke manier verlopen. Is het geloofwaardig en zijn er meer dan genoeg onverwachte ontwikkelingen die me flink hebben doen fangirlen! Ik heb natuurlijk al een favoriet uitgekozen, maar ben er alleen nog niet uit of Rho, ondanks haar epicness, hem waardig is of dat ik hem zelf houd ;)

Zoals ik verwachtte was de worldbuilding voortreffelijk. Al die verschillende huizen, met elk hun eigenschappen. Het was zo cool om de belangrijkste eigenschappen die aan elk sterrenbeeld zijn toegeschreven terug te zien komen. Natuurlijk was er de zorgzame en op familie gerichte kreeft, maar je had ook de vurige en dappere Ram (mijn teken! ) of de praktische en georganiseerde maagd. Zo leuk om te ontdekken op welke manier Romina Russell astrologie in dit verhaal had geweven! Ik hoop dan ook dat ook in de volgende boeken hier aandacht aan wordt gegeven, want dit was fantastisch!

Het is dan ook begrijpelijk dat ik dit boek in één adem heb gelezen. Want vanaf de eerste bladzijdes zat de spanning er goed in en gierde de adrenaline door mijn lijf. Ook alle bladzijdes daarna heb ik bijna ademloos gelezen. Romina Russell zorgde er namelijk voor dat je geen enkele houvast kreeg, geen enkele zekerheid wat er nu weer ging gebeuren en wat dat voor gevolgen voor Rho en haar vrienden had. Dit hield ze vol tot het ongelooflijke einde, waar ik echt even een momentje voor nodig had om van bij te komen. Die laatste plotwisselingen waren gewoon zo onverwacht, zo ingrijpend, maar o zo verschrikkelijk goed! Kan dan ook niet wachten tot ik het volgende boek in mijn handen heb!

Conclusie

Ook al had ik hoge verwachtingen, ik had niet verwacht dat Romina Russell erin slaagde om me in een paar bladzijden te betoveren met Het 13<sup>e</sup> Huis. Ik had niet verwacht dat Rho zo’n krachtig en goed uitgewerkt personage zou zijn en het verhaal zo pakkend zo zijn. Bovenal, ik had niet verwacht dat het me zo omver zou blazen! Pak het dus vooral op zodat ook jij kan ontdekken wat voor moois Romina Russell geschreven heeft!

nnendi's review

Go to review page

adventurous fast-paced
  • Plot- or character-driven? Plot
  • Strong character development? No
  • Loveable characters? No
  • Diverse cast of characters? Yes
  • Flaws of characters a main focus? No

2.5

kellie_loves_coffee's review against another edition

Go to review page

emotional tense medium-paced

3.0

coleanne's review against another edition

Go to review page

adventurous challenging dark emotional mysterious sad tense fast-paced
  • Plot- or character-driven? Plot
  • Strong character development? It's complicated
  • Loveable characters? It's complicated
  • Diverse cast of characters? It's complicated
  • Flaws of characters a main focus? No

2.5

nanacrbooks's review against another edition

Go to review page

4.0

Rhoma Grace es una chica canceriana de 16 años que tiene una forma muy inusual de leer las estrella, en vez de seguir los procedimientos que le enseñaron, ella comienza a indagar historias en el cielo. 
Después de lo descubierto en las constelaciones sucede una terrible tragedia en Teba, una de las 4 lunas de Cáncer, una materia oscura amenaza y destruye las 4 lunas y después de la perdida de vidas y de esta terrible tragedia, Rho es nombrada Guardiana de la casa de Cáncer. Como guardiana tiene el deber de leer las estrellas y ver que es lo que esta ocurriendo cuando al fin descubre que Ocus, guardián de la decimotercera casa que todos creen inexistente, y que todo el mundo cree que es solamente un cuento, es quien se encuentra detrás de todo esto y de otros acontecimientos que han sucedido en otras casas.
Rho debe tratar de convencer a las otras casa que Ocus es real y que deben unir fuerzas para enfrentarlo antes de que terminen destruidas, pero, ¿creerán en una chica sin experiencia como guardiana o algún tipo de entrenamiento?.


Opinión: http://nanagv47.wix.com/nanacrbooks03

secondhandpages's review

Go to review page

4.0

Zodiac is a high paced, well written and wonderfully exciting sci-fi/fantasy smash up. With a supporting cast to rival the MC, this novel will transport you into the stars and whisk you away with it's words. If you enjoy space themed actions with a dash of romance, this story is for you. Rho and her friends are bound to make you root for them.

*** Full review at www.secondhandpages.com ***

jasme's review

Go to review page

adventurous funny mysterious sad tense medium-paced
  • Plot- or character-driven? A mix
  • Strong character development? Yes
  • Loveable characters? Yes
  • Diverse cast of characters? Yes
  • Flaws of characters a main focus? It's complicated

4.0

pvrisreadinggurl40's review

Go to review page

4.0

I'm not a HUGE Sci-Fi reader, I usually like Fantasy better because well...Science. But anyhoo... I picked this book up because it has an interesting concept, kind of like Divergent meets Horoscope Books :) (Houses are divided by their Zodiac Signs). Overall this was a great read that drew me in from the beginning. However, I will say this...it did take me a little while to read it because there are some aspects of it that can be a little confusing (there are a lot of details to follow in the world-building-but they don't detract from the plot). This is a worthwhile read, as there is a lot of political intrigue and once it gets to the climax, the pacing picks up exponentially. So if you're looking for something different to read, give it a try.

lilipopmlml's review

Go to review page

2.0

This book was a rather large disappointment. It had little to no character development, and the transitions between points in the plot left me confused and disoriented. While Russell has interesting ideas and vivid world building, Zodiac lacked refinement and needed further editing. I felt like I was reading a rough draft, not the final copy of a novel.