A review by deceitfullydelightfulduck
Het verzet by Michelle Gagnon

5.0

Project Persefone: Het verzet, het boek dat je meesleept.
Het boek waarvan je spijt krijgt wanneer je er 's avonds in begint te lezen (shit is het alweer zo laat?)
Het boek dat je niet loslaat.
Voor wie het eerste deel (Het Experiment niet heeft gelezen, dat eerst doen.)
Noa is vrij gekomen, alweer. En hoewel mening mens zou vluchten voor haar leven, ziet Noa het als een plicht anderen te helpen. Met haar legertje, Persefone's Army, gaat ze de strijd aan. Zonder doden te maken, aan beide kanten. Want hoeveel de gorilla's van Pike & Dolan kinderen ook aan doen, het blijven mensen.
Noa, geen mensen mens, krijgt de leiding. Ze probeert iedereen rustig te houden, maar dat blijkt lastiger dan gedacht met nieuwe mensen en gemaakte fouten.
Ondertussen helpt Peter zoveel als hij kan, veilig achter zijn toetsenbord, al is dat altijd maar relatief... Meer Peter wilt meer, hij gaat op eigen initiatief op onderzoek uit en probeert tegelijkertijd Amanda in de gaten te houden. Haar ontvoering zit in zijn achterhoofd en hij is nog altijd bang voor de mogelijke gevolgen daarvan.
Het boek hopt van de enige personage naar de andere en zorgt daardoor voor cliffhangers. Hoewel ik dat bij andere boeken niet zo kan waarderen, het haalt meestal de vaart uit het verhaal, doe ik dat hier wel. Doordat je meerder personages hebt blijft het verhaal groot en breed, door alle cliffhangers moet je wel doorlezen (niet zo goed voor mijn nachtrust helaas, ach who cares)
Bij dit boek zorgen de wisselingen voor extra spanning en vaart.
Ik leefde net als in het eerste boek volledig mee met de personages. Ik wordt inwendig woedend op de fictieve tegenstanders van Peter en Noa. Ik zou Mason wat aan kunnen doen, ik... ik... Dat dus...
Ohja, Disney, mag ik een portie magische Rapunzel tranen die de dode tot leven kan wekken?
Alvast bedankt
En wanneer komt de film? Of nog beter het de serie met alle cliffhangers?