Reviews

The Dream of Europe: Travels in the Twenty-First Century by Geert Mak

moose2k00's review against another edition

Go to review page

informative reflective slow-paced

4.25

handuhoupeters's review against another edition

Go to review page

5.0

Zie het meer als een eurocentrische geschiedenis van de wereld. Door de toenemende globalisering, klimaatopwarming, inflatie,… houden de uitdagingen van de 21ste eeuw helaas niet op met bestaan voorbij de grens van Griekenland of Bulgarije. Geert Mak sleurt je weer op een heel laagdrempelige manier door alle grote crises van de laatste 20 jaar en geeft die gebeurtenissen nuance. Verder ook een van de enige geschiedkundige schrijvers die ik tot nu toe heb gelezen die erkent welke gigantische rol het neoliberalisme heeft gespeeld de laatste 40 jaar en helder duidt welke schade het allemaal heeft aangericht. Nog een van zijn boeken en ik ga denk ik een Geert Mak Stan acc worden haha

gveldhuizen's review against another edition

Go to review page

4.0

Mak gaat met grote slagen door de laatste 20 jaar heen. Vind het wel een boeiend boek. Het biedt geen diepgang, maar wel een mooi overzicht van gebeurtenissen die je zelf hebt meegemaakt en goed kunt plaatsen. Daardoor zet het je wel aan het denken, en zijn eigen verlangen, selectie en weemoed die je erdoorheen leest doen zeker geen afbreuk. Het leest snel weg en je blijft door bovenstaand juist geboeid.

fietje's review against another edition

Go to review page

informative reflective medium-paced

4.0

niallharrison's review against another edition

Go to review page

informative reflective slow-paced

5.0

janiswong's review against another edition

Go to review page

informative reflective medium-paced

4.25

A brilliant historical essay on Europe between 1999 - 2019. It was particularly interesting to read about Brexit from a European perspective, and also helped contextualise the perspective from which Mak came from in his writing about the continent more generally. Much of Europe and European identity between even his epilogue in 2019 and the Europe as it stands with Ukraine has changed. The book has encouraged me to dig a little deeper beyond headlines in order to understand Europe's social and political past.

vanitas's review against another edition

Go to review page

informative reflective medium-paced

4.0

siemhuijsman's review against another edition

Go to review page

informative

4.5

jelmervdwal's review against another edition

Go to review page

5.0

Geweldig boek

aylart's review against another edition

Go to review page

4.0

Enerzijds een aanrader omdat het ongetwijfeld een interessant en leerrijk boek is; anderzijds een teleurstelling omdat het niet kan tippen aan het vorige boek. De samenhang was minder vloeiend en het voelde meer aan als een verzameling essays over politiek en economie, in plaats van een verhaal van en over de burgers van een continent. Ik vond het ook opvallend hoe weinig aandacht er ging naar het klimaatprobleem, hoewel ik dit zelf echt ervaar als een van de Grote Thema's van 1999-2019.